Nye billeder fra træningen 

Der er masser af nye billeder af klubbens medlemmer (og andre kørere) på www.pias-photo.dk.

Husk også at Nordals Fotoklubs medlemmer kommer og tager billeder den 29. maj så find dit fineste dress frem og få pudset kanllerten.

 

 

 

”Forsikringer”.

Forsikring i DMU hænger nøje sammen med licens, da licenskortet (for kørere) er sikkerheden for, at man er forsikret som kører. Derfor understreger DMU også, at alle kørere SKAL have tegnet en licens, inden de sætter sig op motorcyklen/cyklen – hvad enten det gælder træning eller løb. Det er klubbens ansvar at sørge for, at kørerne har en licens, og det bliver således også ansvarspådragende for klubben, hvis dette ikke er tilfældet.

DMU anser licensområdet som yderst vigtigt, og vil derfor foretage stikprøvekontroller til træninger og løb i løbet af foråret.

I forhold til ovenstående følger her et tænkt, men sandsynligt scenarie vedr. licens og mulige konsekvenser, hvis der ikke er tegnet en licens: 
En klub afholder træningssession en lørdag formiddag på klubbens bane. Der er en masse kørere på banen samtidig, og pludselig er der én, som vælter og brækker nakken. 

Herefter er der to scenarier rent forsikringsmæssigt:

Scenarie 1 – Køreren har et gyldigt licens og er dermed forsikret. Køreren får erstatning, hvor DMU’s ulykkesforsikring dækker, og udbetaler uanset private forsikringer.

Scenarie 2 – Køreren har ingen gyldig licens og er dermed ikke forsikret. Udover at køreren ikke får forsikrings- eller erstatningsdækning, så er risikoen for at den pågældende klub bliver holdt ansvarlig for hændelsen til stede, da det er klubbens ansvar, at de ikke har udført tjek med licens.

For kørere i Nordals Motorsport betyder denne ansvarlighedspådragende regel, at klubben ikke accepterer at der nogen kører på banen uden en gyldig licens, da det kan få vidtgående konsekvenser for klubbens fremtid, hvis der sker noget.

Referat fra generalforsamling

Ca. 20 deltog i årets generalforsamling - lidt skuffende når der er over 70 medlemmer. Generalforsamlingen forløb under hyggelige forhold i en god stemning, og blev afsluttet med æbleskiver, kakao til børnene, og kaffe til de lidt mere voksne. Læs referatet fra generalforsamlingen her.

Efter generalforsamlingen var der under klapsalver uddeling af pokaler til klubmesterskabet. Se i resultatlisten under klubmesterskabet.

Under aftenens fest blev der uddelt en pokal til årets klubkammerat, der i 2012 blev Egon Schmidt.

DM Klubhold for Maxi, OB og Mini

Nordals stillede med 2 hold til weekendes hold DM i Ålborg. I OB var det Ole Larsen og Anders Jørgensen, og i Maxi måtte Oldboyskører Jimmi Kohls stille hold sammen med Søren Liljegren og Sven Hansen. Det havde regnet hele ugen, så det var en våd og tung bane der mødte kørerne fredag aften ved ankomsten. Stort set alle biler og campingvogne måtte slæbes på plads, så NMS fik indrettet en fin crosslejr på toppen af ryttergården. Lørdag startede træning, og tidskval, og løb for Oldboys. Anders og Ole fik træningen og tidskvalen godt overstået. I første heat måtte Anders kæmpe med en defekt bagbremse på sin TM'er og blev 16. , mens Ole Larsen måtte kæmpe med den mudrede bane og blev 18.  I andet heat fik Anders desværre en skade på knæet, efter at have haft foden i jorden, og blev 27. Han kørte søndag eftermiddag på skadestuen - God bedring til Anders. NMS - OB endte på en samlet 9. plads ud af de 11 hold. 

 

I maxiklassen kvalede Jimmi ind på en flot 20. - plads ud af de 32 fremmødte A- og B-kørere. I Maxi 2 måtte Søren Liljegren en tur hen over styret i sin tidskval, heldigvis havde han sat en god tid på en 11. plads. Sven måtte ligeledes en tur i jorden rundt i et sving på 3. runde og udgå, men havde sat en kanongod tid på anden runde, så en 7. plads var resultatet.  Sven havde ved styrtet pådraget sig kraftige hudafskrabninger, og albuen var heller helt god efter kontakten med Ålborgs jord.NMS kvalede således som samlet 11 ud af 32 hold og var således led skadet klar til søndagens finaler. Søndagens 3 heat forløb således: 

Heat 1: Jimmi mistede sin bagbremse på 2. runde, og kørte i mål som nr. 34. Søren fik en kanonstart og var i top 5 de første 2 runder, et styrt kastede ham dog tilbage på 10. pladsen, som holdt til mål. 

Heat 2: Jimmi havde fået repareret sin bagbremse - der dog efter 2 runder opgav funktionen, så med en placering som nr. 26, må det siges at være tilfredsstillende. Sven havde problemer med at springe igennem ved hoppene, men formåede alligvel at køre en 12. plads hjem.

Heat 3: Efter en god start for både Søren og Sven måtte de kæmpe hård for placeringerne, og endte på hhv. 12. plads og en 14. plads.

Samlet resultat på dagen for maxiholdet blev en flot 7. plads. Sønderborg vandt med Kasper Jensen, Stefan Olsen og Rasmus Nissen guld - tillykke med det.

Klubmesterskab 10. September 2012 Nordals Motorsport

Ikke færre end 9 minier (heraf 4 fra andre klubber) havde meldt deres ankomst til næstsidste afdeling af klubmesterskabet, så det var dejligt at se en halvfuld bom i mini-klassen for f'ørste gang i denne sæson. I den store klasse manglede der en del kørere, dels på grund af skader, dels pga. ophør, og dels af andre årsager, så som søndag på sofaen, og andre dårlige undskyldninger. I microklassen var der kun 2 deltagere Mikkel og Oliver fra SMC. Alle løb forløb uden voldsomme styrt, så der kom heldigvis ikke flere på skadeslisten denne søndag. Banen var vandet fint af Jakob, så der var minimalt af støv. Resultaterne fra løbene er her - så det tegner til at blive en spændende finale i C-Maxi.

 

DM i Oldboys og Dame/Pigeklassen 5. august

De få tilmeldte kørere i de enkelte klasser gjorde det muligt at vi kunne nøjes med at afvikle 8 heat. På grund af det store gravearbejde som Egon og Henrik havde udført var forudsætningerne for søndagens løb egentlig rigtig gode. Også den regn der kom i løbet af lørdagen var til at overse, men regnen lørdag nat gjorde, at vi mødte en meget våd og tung bane søndag morgen. Dette fik flere af Oldboys - kørerne til at vælge ikke at køre – en skam for dem, for banen blev i løbet af dagen bedre og bedre. Også flere i dameklassen meldte først ud at de ikke ville køre, men da enkelte damer valgte at ville køre, endte det med at stort set hele feltet var på banen. Alle 8 heat blev afviklet uden større styrt – der var dog en enkelt kommunikationsfejl der gjorde at vi måtte lave omstart i dameklassen, men så fik de jo også chance for at teste banen. Ingen kørere skulle behandles af Røde Kors – samaritterne, så alle de mange bekymringer nogle enkelte kørere havde om hvor farligt det var at køre på banen, blev gjort til skamme. En stor tak til alle hjælpere, der var med til at gøre dagen perfekt, og en ekstra stor tak til de der ikke en gang er medlemmer i klubben, men alligevel stiller op. En stor tak også til cafeteriapigerne, der i starten havde lidt logistiske udfordringer på madleverancerne og aftaler. Det hele blev løst til hjælpernes, publikums og ikke mindst formandens store tilfredshed, så alle blev mætte.

Der var kun 79 tilmeldinger til løbet, hvilket er skuffende, da der mindst skal 100-120 kørere til for at det giver et ordentligt overskud. Når Kim har gjort cafeteria-kassen op, og Ole har afregnet de øvrige udgifter, bliver det spændende at se hvor stort overskuddet bliver. Fremadrettet har Kim Østergaard meldt ud at han af arbejdsmæssige årsager ikke mere vil stå for cafeteria-driften. Til vore fremtidige løb håber jeg at der er nogle der melder sig på banen, måske vil nogen være med til at etablere et cafeteriaudvalg, der står for indkøb og salg til de enkelte løb. På almindelige træningsdage går vi tilbage til ”selvbetjening”, og det gælder også i forhold til rengøring af klubhus og toiletter. Dvs. at den enkelte tager ansvar for at forlade klubhuset i ordentlig stand.

På tidtagersiden har Hr. og Fru Lang meldt ud, at de ikke fremover ønsker at være tidtagere i Nordborg, da de ikke føler at klubben (formanden?) støtter dem nok. Det betyder at NMS skal ud og finde en anden der kan løse opgaven fremover, hvis vi fortsat ønsker at køre løb i 2013.

Mvh.

formanden 

 

Løb søndag den 5. juni 2012

I ugerne op i mod løbet var Egon og Henrik, m.fl. gået amok med gravemaskinen, så alt det der lignede gammeldags hjemmebanefordel var forduftet (udsagn fra lokal kører). Jeg synes at det så tærskeflot ud med store brede sving og fed bredde på banen hele vejen rundt. Mange af klubbens medlemmer har været i gang på de 2-3 arbejdsdage, og ikke mindst startbommen havde fået så meget finish, den ikke har haft de sidste 18 år….. Tak til alle dem der inden løbet virkelig har knoklet røven ud af bukserne, for at få banen klar. Banen blev synet lørdag den 2. juni af Anders Johansen fra DMU, der kun havde en lille anmærkning på noget baneafstand oppe på langsiden, men ellers var alt perfekt. Også microbanen blev synet og fik rosende ord med på vejen.Til selve dagen var der 90 tilmeldte kørere – desværre kun 2 efteranmeldere a’ 600 kr. – og alle fik god plads i ryttergården. Flere af kørerne huskede også at betale strøm – men moralen må godt blive bedre til næste løb. Heldigvis mødte alle de klubmedlemmer, der havde givet tilsagn om at arbejde, frem og endda flere til, så der var rigtig god opbakning også på dagen. Også pølsebiksen blev bemandet af 3 sagkyndige pølsevendere, så der var fint med personale/officials over det hele. Ja selv Kim Østergaard der havde ansvaret for cafeteria-driften, var i stand at tage til barnedåb, næsten uden at det blev bemærket!!!!. Dommer på dagen var Peter Kroyer fra Herning – og samarbejdet mellem ham og stævneleder Hugo Petersen var fremragende – vi afventer dommerrapporten – men som jeg sagde til dem var det hele jo også godt forberedt af klubmedlemmerne. Vi så nogle spændende løb på dagen både i de små klasser, men så sandelig også i OB A/B-klasserne. Efter nogle hårde kampe (og meget lidt held) lykkedes det for vores klubkørere Jimmi  Kohls at vinde OB – 33-44 klassen og det samme gjorde Kim Jacobsen i OB 45+ klassen, så alt i alt en perfekt dag for de 2 kørere. På trods af vandingspauserne – tak til Jakob for en hurtig og god indsats – lykkedes det os at holde tidsplanen perfekt. Et enkelt uheld der krævede lidt samariterhjælp, viser hvor godt banen var præpareret, så alt i alt kan Nordals Motorsports medlemmer være stolte over indsatsen. Nu er der lidt pause – og så skal vi i gang med at forberede DM i OB og Pige/Dame – klassen søndag den 5. august, hvor vi håber på lige så god opbakning fra medlemmerne.

Mvh. Formand Michael Hansen

 

1. og 2. afdeling af klubmesterskabet 2012

Der var linet op til en hård kamp i maxi-klassen ved årets første klubmesterskab. Hvem var kommet bedst over vinteren, hvem havde fået råtunet mest, hvem havde de bredeste albuer og de bedste dæk – det var de mange spørgsmål der svirrede gennem luften inden starten. Ikke færre end 20 af klubbens egne kørere, 1 enkelt englænder, og 3 andre udenbys kørere var mødt frem. Desværre for Karsten Henriksen kom der skidt i dysen hondaen så den gik mega-ringe, så han trak sig inden starten. Første heat blev vundet af Søren Liljegren, skarpt forfulgt af Sven Hansen, der ellers havde ført det meste af heatet, men en bremsefejl satte ham tilbage. Andet heat blev ligeledes vundet af Søren Liljegren, igen med Sven lige i hælene, så der var god træning inden næste weekends DMA i Svendborg. Ned gennem feltet var der nogle heftige dueller – som om det var et VM – og et større Husqvarna – styrt i 2. afd. resulterede i nogle bøjede udstødningsrør. Ellers var der en god dag uden større uheld, god omsætning i cafeteriaet – tak de søde piger for indsatsen – og ikke mindst gode ristede pølser fra mesterkokken himself. Også den flotte microbane blev taget i brug – nu med gummistart – og levede op til ungernes krav om en spændende bane med gode udfordringer.Se reultaterpå klubmesterskab 2012 

Masser af klubånd i Nordals Motorsport

Som formand for klubben er det dejligt at høre medlemmer sprudle af energi og gode forslag til hvad der skal gøres i klubben. Også initiativet med Fam. Østergaard i spidsen, omkring gravearbejde på banen hilse velkommen. Klubben har envidere modtaget et tilbub på køb af en "fucking" stor gravemaskine. Egon, Henrik og Duns tager på mandag afsted på en besigtigelse af monsteret, der kan erhverves på gode vilkår. Udover at banen skal have lavet lidt nye og spændende hop, gravet grøfter så vandet kan løbe af (se Kasper Jensens forslag), skal der også reetableres plankeværk rundt på banen, hvor der har været kørerkontakt. Desuden skal vi have vaskepladsen til at fungere, med tilslutninger og evt. montering af en større højtryksrenserpumpe. Der indkaldes inden længe til et fælles informationsmøde omkring vores første løb den 3. juni, hvor jeg håber at alle medlemmer møder frem for at give en hånd med.

Formand Michael Hansen

Vinterturnering 2012

flere af klubbens kørere har deltaget i Vinterturnering 2012. Nogle var endda så heldige at komme på podiet, både på dagen i hhv. Sønderborg, Esbjerg, og senest den 31. marts i Vesterbæk, men så sandelig også i det samlede klassement. Der har også været løbsdebut til Claus Østergaard, der på trods af en 30-års fødselsdag leverede en god indsats i de store huller i Vesterbæk. Den hullede bane viste dog også at klubbens kørere endnu ikke har nået træningsniveauet fra sidste år - men sæsonen er jo også lang. Tillykke til Ole, Anders, Kim og Sven og Mads med pokalerne.

Danfoss støtter også Nordalsmotorsport 

Har netop idag modtaget skrivelse fra Danfoss Mads Clausen Fonden at de støtter vores køb af et tidtageranlæg med 17.500 kr. Det vil sige at vi med støtten fra Linak på 17.500, de 5.000 fra MX-Fonden nu ialt har fået kr. 40.000. Sønderborg Kommune støtter med7200 kr. , så anlægget er nu bestilt.

Nordals Motorsport    Færgevej 3 A     6430 Nordborg

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk